Масовані удари РФ по Україні: Китай закликає до “стриманості”

4.01.2024, 09:32
152349

На масовану повітряну атаку російської армії по Україні у Китаї відреагували традиційними закликами до “стриманості” та висловили сподівання на політичне вирішення “кризи”. У Пекіні досі не засудили порушення державою-агресоркою міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: Сирський повідомив, де інтенсивно наступає російська армія

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на відповідь на запит до офісу речника МЗС КНР з приводу реакції Пекіна на масовану ракетну атаку Росії 2 січня.

Попри численні свідчення руйнувань житлових будинків в Україні внаслідок ракетних ударів російської армії, у зовнішньополітичному відомстві Китаю звертаються до обидвох “сторін конфлікту”, називаючи війну “кризою”.

“Позиція Китаю в питанні “української кризи” є послідовною і чіткою. Ми продовжуємо закликати відповідні сторони проявляти максимальну стриманість, уникати нападів на цивільні об’єкти та захищати безпеку цивільних”, – йдеться у відповіді на запит.

У Китаї знову наполягають на необхідності переговорів, але не вказують на яких умовах повинен бути досягнутий мир.

“Ми сподіваємося, що всі сторони візьмуть на себе зобов’язання стосовно політичного врегулювання кризи, якнайшвидшого припинення війни та спільного сприяння полегшенню ситуації”, – заявили в МЗС Китаю.

Співчуття постраждалим цивільним жителям українських міст у Пекіні не висловили.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com