Масований удар по Україні ракетами та дронами: де лунали вибухи та які наслідки (фото)

22.03.2024, 09:00
156158

В Україні у ніч проти 22 березня оголосили масштабну повітряну тривогу. Окупаційна армія Росії здійснила комбіновану атаку ракетами та дронами. Постраждала критична інфраструктура – у деяких містах є проблеми зі світлом та водопостачанням.

Читайте також: Росіяни атакували ДніпроГЕС: які наслідки (фото)

Про це пише ТСН.

Запоріжжя

Окупанти вгатили по місту Запоріжжю ракетами. Є влучання по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС.

Міненерго повідомило, що на станції триває пожежа – на місці працюють надзвичайні служби та енергетики. Однак загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована.

Рух автомобілів греблею Дніпровської ГЕС обмежений.

Як розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, у Запоріжжі ворожа ракета влучила в цивільний тролейбус, що перетинав греблю Дніпровської ГЕС. Є жертви серед пасажирів.

Запорізька АЕС знову на межі блекауту – під час масованої ракетної атаки на Україну о 5:10 ранку відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ  «Дніпровська». Вона з’єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України. Про це повідомив Енергоатом.

Дніпропетровщина

У Дніпрі та області від ранку 22 березня лунали вибухи. Внаслідок ракетного удару пошкоджені енергетичні об’єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Камʼянському районах міста. Від вибухової хвилі побиті вікна в будинках. Є перебої зі світлом та водопостачанням. У Дніпрі введені графіки відключень.

У Кривому Розі росіяни здійснили комбінований удар ракетами та “Шахедами”. Є влучання в об’єкти критичної інфраструктури.

У місті запроваджено графіки аварійних відключень. Лікарні та інші об’єкти інфраструктури, де це можливо, переведені на генератори.

Усі служби міста, лікарні, соціальні установи, тролейбуси та автобуси працюють.

Харків

Як повідомив мер Ігор Терехов, у Харкові через знеструмлення насосних підстанцій вже спостерігаються проблеми з водопостачанням. Також вранці на маршрути не вийде електротранспорт – перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту.

Удар по Івано-Франківську

Вночі 22 березня російські військові атакували Івано-Франківську область безпілотниками і ракетами. Є влучання по об’єкту критичної інфраструктури.

За попередньою інформацією, постраждала одна людина. Крім того, зафіксовано пошкодження. На місці влучання працюють рятувальники ДСНС. Наразі перебоїв з електропостачанням в області не зафіксовано.

Львівщина

Під час повітряної тривоги безпілотник окупантів влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на у Стрийському районі. Почалася пожежа. Зараз її гасять вогнеборці. Інформації про постраждалих не надходило.

Полтава

На Полтавщині уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. В області застосовані превентивні вимкнення підстанцій та введений графік аварійних відключень на всі 10 черг. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання.

В області розгортають Пункти незламності, щоб люди могли зарядити ґаджети і бути постійно на зв’язку.

Вінниця

Росіяни застосували гібридну тактику безпілотників і крилатих ракет.  Є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.

Сумщина 

Внаслідок ракетних ударів по об’єктам енергосистеми України тимчасово введені графіки аварійних відключень у населених пунктах Сумського, Конотопського та Шосткинського районів області.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com