Медведчук дав СБУ покази проти Порошенка: деталі

23.05.2022, 12:30
120314

Віктор Медведчук, якому висунуто підозру у державній зраді та сприянні тероризму, розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок” для подальшого прокачування через нього дизельного палива. Затриманий Медведчукпочав давати покази.

СБУ публікує відео зізнань політика.

Зокрема, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. Колишній президент, як стверджує кум Путіна, не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом РФ, а й забезпечив ухвалення необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

Таким чином, затриманий запевняє, що питаннями трубопроводу він займався на прохання експрезидента, повідомляє СБУ. І зрештою за рік роботи трубопровід заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до 42 млн доларів США. А від травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачування дизелю через магістраль припинилося.

Крім того, Медведчук розповів деталі налагодження  2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях так званих “Л/ДНР”, практично – у ватажків бойовиків.

“У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи від президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему”, – пояснив затриманий.

Він також назвав конкретні прізвища високопосадовців, причетних до завдання шкоди інтересам нашої держави: колишні урядовці, екскерівництво Нацбанку, народні депутати і представники правоохоронних структур, наголошує спецслужба.

Вказано, що Служба безпеки продовжує  слідчі дії з затриманим, щоб встановити всі факти, обставини, організаторів і учасників вчинених злочинів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com