Медведчук подав до суду на нардепа через пост про Стуса

18.12.2018, 12:20
6737

Кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук намагається відсудити у народного депутата Ганни Гопко 1 гривню через нібито образу його “честі й гідності” у пості Facebook про Василя Стуса.

Читайте також: Экс-премьер Яценюк рассказал о своем страхе перед Медведчуком

Про це 18 грудня нардеп написала у Facebook.

“Кум Путіна подав на мене до суду. Справу завтра об 11.00 почне розглядати Печерський районний суд Києва”, – повідомила Гопко.

За словами парламентаря, підставою для позову став її пост за вересень 2018 року, де говорилося про акцію під Генпрокуратурою на честь Стуса.

Зокрема, у позовній заяві виділяють цитату Гопко: “… у роковини смерті Василя Стуса — ми нагадаємо про Його ката, який тут, в Україні, веде бізнес, купує канали, рветься до влади. Адже Медведчук є виродком системи, що знищила Стуса, а тепер уособлює сили реваншу, щоб знищити Україну”.

“Видно, Медведчука це дуже зачепило, тому він подав до суду через образу його “честі, гідності та ділової репутації”, – коментує Гопко.

Медведчук вимагає визнати поширену Гопко інформацію недостовірною, видалити допис і заплатити йому за моральну шкоду 1 гривню.

Представлятиме його в суді нардеп від Опозиційного блоку Василь Німченко. Він також заступник голови проросійської організації “Український вибір”, яку очолює Медведчук.

Медведчук був захисником у процесі над поетом і дисидентом Стусом. Його “лінія захисту” викликала обурення самого поета й інших українських дисидентів. Вони вважають, що Медведчук “допоміг” розправитися з поетом.

Після смерті Стуса Медведчук очолив адміністрацію президента Леоніда Кучми. Нещодавно він став головою політради партії “За життя”. Також його вважають власником двох національних телеканалів.

Крім того журналісти Радіо Свобода знайшли матеріали про причетність його родини до КДБ, за даними ЗМІ, Медведчук веде бізнес із видобування газу в анексованому Росією Криму.

Це не вперше кум Путіна судиться через захист “честі й гідності” в Україні.

Зокрема, у липні 2018 року, нардеп Сергій Лещенко повідомляв, що Медведчук подавав проти нього 10 позовів, доки справа не потрапила до рук “потрібного” судді.

У 2014 році він судився зі спікером парламенту Андрієм Парубієм. Причиною стало висловлювання Парубія про причетність Медведчука до фінансування екстремістських груп на Сході України у 2014 році.

У 2016 році Медведчук виграв суд.

Кум Путіна також судився з письменницею Оксаною Забужко, та колишнім прем’єром Арсенієм Яценюком, де також домігся “відшкодування”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com