Медик пояснив, чому коронавірусом майже неможливо захворіти повторно

24.11.2020, 21:18
89924

Коронавірус в Україні продовжує інфікувати людей і багато українців побоюються захворіти повторно. Доктор Євген Дубровський пояснив, чому повторне зараження неможливо на даному етапі і попросив не піддаватися паніці. За словами медика, імунітет людини працює на неї, справляється з COVID-19 і таким чином захищає нас.

Читайте також: Задишка та кашель: лікар розповів, як впоратися з ускладненнями коронавірусу

“Приймаючи сотні хворих, повторне зараження зустрічаємо дуже рідко. Це казуїстичні, суперечливі і недостатньо вивчені випадки. І вони, я повторююсь, дуже рідкісні. Це не правило, не закономірність, а виняток. Можливо, у таких пацієнтів є глибинні дефекти імунної системи. Можливо, особливості потужної неспецифічної відповіді на вірусні інфекції сприяють недостатності формування клітин пам’яті. А можливо, це і недоліки лабораторної діагностики”, – повідомив Дубровський на сторінці Facebook.

За словами доктора, імунну відповідь дуже видно по виробленим антитілам. Саме це доводить, що ми не будемо хворіти повторно.

“Антитіла є, і вони тримаються досить довго. Як мінімум, 150 діб. Щоб це довести, витрачено багато часу і сил. Але дослідження успішне і показове. Подальші спостереження покажуть, наскільки довго здатні залишатися гуморальні імунні клітини”, – написав медик.

Доктор Дубровський опублікував скріншот свого дослідження на цю тему.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com