Медикам з Інституту раку оголосили про підозру через корупцію

17.09.2019, 23:21
42470

Співробітники прокуратури міста Києва повідомили про підозру лікарям Національного інституту раку (НІР), причетним до заволодіння коштами онкохворих пацієнтів. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: В Одесі на хабарі в 90 тисяч доларів піймали головного дорожника Миколаївщини

Повідомляється, що підозру отримав завідувач поліклінічного відділення НІР, а також один з лікарів-онкологів.

Слідчі встановили, що завідувач відділенням достовірно знав, що згідно з чинним законодавством, медична допомога в державних або комунальних закладах охорони здоров’я надається виключно безкоштовно, але разом з лікарем-онкологом організував схему, за якою пацієнти не могли скористатися безкоштовною медичною допомогою.

″Зловмисники переконували пацієнтів, що кількість медичних препаратів, закуплених за державні кошти, дуже обмежена. Тому за сприяння в отриманні безкоштовних ліків медики вимагали від пацієнтів грошову винагороду, в тому числі, під виглядом благодійної допомоги, в сумі від 1500 до 18000 гривень за один курс хіміотерапії″, – йдеться в повідомленні.

Крім того, зловмисники розповідали іншим лікарям, як потрібно проводити консультації з пацієнтами, щоб змусити їх платити гроші за безкоштовні ліки.

Читайте також: На Закарпатті схопили податківця на хабарі у 700 євро

У прокуратурі повідомили, що наразі встановлено 7 потерпілих, яким зловмисники завдали шкоди на суму близько 40 тисяч гривень.

″Зазначеним посадовим особам повідомлено про підозру у кримінальних правопорушеннях, передбачених ч. 1 ст. 184 і ч. 3 ст. 191 КК України, а саме за фактами порушення права на безкоштовну медичну допомогу і заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, скоєні повторно″, – йдеться в повідомленні.

Вживаються заходи щодо встановлення інших потерпілих.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com