Медики назвали п’ять продуктів для роботи серця

24.03.2021, 21:26
95764

Серцево-судинна система людини потребує постійного підживлення необхідними елементами, мінералами та вітамінами. Самим корисним для роботи серця є калій – саме він здатний підтримати здоров’я нервової та серцево-судинної систем, щоб вони працювали як годинник.

Читайте також: Медики назвали ковбасу, яку можна їсти без шкоди для здоров’я

Фахівці назвали продукти, які потрібно обов’язково включити в раціон для хорошої роботи серця. Про це пише видання Comments.

Квасоля

У бобових міститься дуже багато калію й особливо його багато – у квасолі. У 100 грамах білої близько 500 мг цього важливого мікроелемента. Крім калію, у квасолі велика кількість магнію, міді, фосфору, заліза і вітаміни.

Авокадо

У цьому екзотичному фрукті також багато калію, але ще багато вітамінів, антиоксидантів і корисних для організму жирів. Постійне вживання авокадо сприятиме хорошій роботі серця і поліпшить травлення. Також цей фрукт здатний омолодити організм і зміцнити імунітет.

Сухофрукти

Сухофрукти в раціоні також необхідні, навіть якщо не вживати їх на постійній основі. Вони є джерелом вітамінів і мінералів, в тому числі й калію. Для перекусу або в додаток до інших страв медики радять вживати курагу, фініки та чорнослив. Але захоплюватися ними не варто – в них міститься цукор.

Картопля

Картоплю часто виключають з раціону люди, які стежать за фігурою, оскільки в ньому міститься крохмаль і вуглеводи. Однак у картоплі міститься багато калію й інших корисних речовин. Для того, щоб зберегти всі корисні речовини – запікайте картоплю в духовці.

Арахіс

У цих горішках багато корисних мікроелементів і 50 грамів арахісу можуть забезпечити добову потребу організму у калії. Але не варто арахісом зловживати – він досить калорійний.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com