Медики швидкої допомоги Харкова вийшли на акцію протесту через відсутність засобів захисту та обіцяних надбавок (фото)

18.05.2020, 14:10
72762

Засобів спецзахисту та надбавок до зарплати вимагали сьогодні під час акції протесту харківські медики. Зо три десятки працівників швидкої допомоги вийшли під стіни своєї підстанції.

Читайте також: “Давайте не впадати в маразм!”: лікар Комаровський пояснив призначення медичних рукавичок в умовах пандемії (відео)

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на ТСН.

Як зазначається, медики вимагали виплатити їм обіцяні премії за роботу з інфікованими на COVID-19 пацієнтами. Вони твердять, що 300-відсоткові надбавки прийшли лише одиницям з них. Натомість із хворими на коронавірус контактувала понад сотня медиків.

“Ми одягалися в захисні костюми, відвозили в інфекційну лікарню людей з симптомами, з готовими знімками, що у них – підтверджена пневмонія”, – каже лікар Максим Перепелиця.

До того ж, кажуть, нині бракує засобів захисту. Одноразові костюми вимушені одягати по кілька разів, бо інших нема.”Наразі костюми у нас є, але по одному костюму на людину. Якщо ми його одягли один раз і у нас буде повторний виклик до такого ж хворого, у нас немає другого костюма”, – розповідає лікарка Марина Сидоренко.

Своєю чергою керівництво центру запевняє: захисних костюмів та масок – достатньо. А надбавки отримали лише ті, хто безпосередньо працював із зараженими. Мовляв, таких на швидкий лише 10%. Протестувальники такою арифметикою обурилися і написали звернення до обласної адміністрації. Нині чекають на відповідь.

Читайте також: Носіння захисної маски може допомогти коронавірусу проникнути в мозок – нейрохірург

“Я не обговорюю постанови Кабінету міністрів. Я за те, щоб усім виплатили стільки грошей, скільки вони заслуговують, скільки їм дадуть. Якщо мені дадуть і скажуть виплатити всім мільйони, я все це виплачу”, – пояснює керівник Харківського центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта.

Нагадаємо, раніше Степанов пояснив, коли лікарням перерахують усі кошти для “коронавірусних” надбавок медикам. Степанов заявив, що медичні працівники, які лікують хворих на COVID-19 і ще не отримали надбавки, отримають її найближчим часом. Для повного перерахунку коштів медзакладам України потрібно, щоб було укладено договори між НСЗУ і всіма медустановами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com