Медики знайшли ефективне лікування коронавируса

24.01.2020, 17:32
60864

Смертельно небезпечний коронавірус, який вперше проявився в Китаї, до теперішнього часу поширився вже на понад 10 країн і забрав життя, за останніми даними, 26 осіб.

Читайте також: У Дніпрі від грипу померла 2-річна дитина

Специфічного лікування для інфікованих пацієнтів немає. При цьому біофармацевтична компанія Gilead Sciences Inc пропонує в якості можливої терапії коронавіруса препарат для лікування лихоманки Ебола, передає Аljazeera.

Так, представник компанії заявив, що в даний час розглядається можливість використання експериментального лікування вірусу Ебола для лікування коронавирусной інфекції.

“Gilead веде активні дискусії з дослідниками і клініцистами в Сполучених Штатах і Китаї щодо триваючої спалаху коронавіруса в Ухані і потенційного використання ремдесівіра в якості дослідницького лікування”, – йдеться в заяві фармкомпанії.

При цьому в тексті говориться, що про цей препарат немає ніяких противірусних даних, які б показали активність проти коронавіруса, проте тестування на тваринах показало, що препарат ефективний проти цієї інфекції.

Як відомо, головна небезпека інфекції – ускладнення у вигляді вірусної пневмонії. При цьому в групі ризику люди з ослабленим імунітетом: діти і вагітні, літні люди і пацієнти з хронічними захворюваннями.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com