Мер Івано-Франківська пояснив, чому вимагав вивезти ромів з міста

23.04.2020, 13:09
70386

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків попросив вибачення за надмірні емоції під час своєї заяви про ромів, яких доручив поліції примусово вивезти з міста, й уточнив, що йшлося про осіб, які прописані в Закарпатській області та порушують умови карантину в Івано-Франківську, пише Інтерфакс-Україна.

Читайте також: У Києві дівчина у прямому ефірі хотіла вчинити самогубство

“Насамперед, ніякої дискримінації я не бачу в цьому. Йшлося про конкретних осіб, які більше місяця не дотримувалися карантину. Всі, напевно, чули, й люди неодноразово зверталися на “102”, гарячу лінію міськвиконкому, що деякі особи чіплялися до людей, вимагали гроші, були без масок, без рукавичок. Крім того, проживали в нашому Привокзальному сквері. Це при тому, що постанова Кабінету Міністрів чітко забороняє не лише проживати в скверах, а й гуляти у скверах і збиратися більше двох осіб в одному місці”, – заявив він в ефірі місцевої радіостанції вранці 23 квітня, передає регіональне видання “Курс”.

Марцінків також наголосив, що представники поліції самі звернулися до міської влади з проханням виділити транспорт для доставки додому осіб, прописаних в Іршавському та Свалявському районах Закарпатської області.

“На оперативній нараді, можливо, дещо емоційно … Я тут прошу вибачення. Десь, можливо, емоції, тому що нарада тривала більше години, переважно говорили про боротьбу з коронавірусом і в незалежності, хто ті особи, які порушують карантин. Чому ми, українці, поляки, американці, дотримуємося карантину, а деяким особам можна не дотримуватися”, – пояснив він.

Читайте також: У Львівській області чоловік застрелив молодика, який регулярно бив його доньку

Мер міста також додав, що роми, котрі відмовилися виїжджати в Закарпатську область, все ще залишаються на вулицях Івано-Франківська.

Як повідомлялося, раніше Марцінків доручив вивезти всіх ромів із міста, як випливає з оприлюдненого відео з оперативної наради. Заява викликала обурення правозахисників і міжнародної громадськості. Поліція Івано-Франківської області розпочала кримінальне провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com