Меркель, Макрон та Путін обговорили по телефону ситуацію в Україні на тлі зміни влади

22.05.2019, 15:15
25936

Німецька канцлерка Ангела Меркель та французький президент Еммануель Макрон провели телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним та обговорили втілення мінських домовленостей на тлі зміни влади в Україні, пише DW.

Читайте також: Держсекретар США зустрінеться з Меркель для обговорення ситуації в Україні

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон у вівторок, 21 травня, провели спільну телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним, повідомив речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Політики обговорили, як можна сприяти втіленню мінських домовленостей після обрання нового президента України. Меркель та Макрон знову розкритикували нещодавні укази Путіна про спрощення надання російського громадянства українцям, зазначив Зайберт, йдеться у повідомленні на сайті німецької канцлерки.

Окрім того, Меркель та Макрон підкреслили, що Росія зберігає місце в Раді Європи, але наголосили на необхідності знайти швидке вирішення “ще відкритих питань”, щоб вона могла залишатися повноцінним членом.

Тим часом у Кремлі заявили, що під час телефонної розмови обговорювалася ситуація довкола “внутрішньоукраїнської кризи” та з урахуванням зміни української влади. Як зазначається у повідомленні на сайті російського президента, сторони погодилися стосовно “безальтернативності” мінських домовленостей як основи мирного врегулювання на Донбасі.

Крім того, Путін нагадав про “пріоритетність” набуття в Україні чинності законом про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей, проведення амністії, розмежування сил та налагодження прямого діалогу Києва з Донецьком та Луганськом. У повідомленні на сайті Кремля також вказується, що Путін “звернув увагу” співрозмовників на ухвалений Верховною Радою “дискримінаційний” закон про українську мову як державну та висловив нерозуміння щодо відмови окремих держав розглянути відповідне питання на засіданні Ради Безпеки ООН.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com