Меркель прокоментувала виступ еко-активістки Грети Тунберг в ООН

25.09.2019, 23:20
43848

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заперечила по заяві юної шведської активістки Грети Тунберг, яку вона проголосила на саміті ООН з питань клімату. Про це в середу, 25 вересня, повідомляє DW.

Читайте також: “Ви вкрали моє дитинство”: екоактивістка Грета Тунберг виступила з емоційною промовою на саміті ООН (відео)

У виступі 16-річної шведки в Нью-Йорку бракувало згадки про ті шанси, які відкривають сучасні технології та інновації у сфері захисту клімату, заявила глава німецького уряду журналістам, вказавши, зокрема, на альтернативну енергетику.

При цьому Меркель ствердно відповіла на запитання, чи зачепила її особисто критика Тунберг.

″Будь-хто уважний послухає, і його зачепить почуте″, – заявила вона.

Тим часом німецькі “зелені” розкритикували висловлювання Меркель про виступ Грети Тунберг.

″Звинувачувати юну активістку в тому, що вона недооцінює інноваційний потенціал, більш ніж безцеремонно, коли велика коаліція (ФРН. – ред.) сама в корені душить технологічні шанси екологічної трансформації″, – заявила депутат бундестагу від партії “зелених” Ліза Бадум, вказавши на прийнятий декілька днів тому кліматичний пакет.

Також повідомляється, що Меркель і Тунберг зустрілися в рамках саміту для бесіди, але її зміст німецький канцлер розголошувати відмовилася.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com