Меркель та Маас не обговорюватимуть з Путіним Україну, а Іран, – Bild

8.01.2020, 19:13
59132

В суботу канцлер Ангела Меркель й міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас полетять в Москву на зустріч з Володимиром Путіним.

Читайте також: Німеччина ініціює зустріч глав МЗС країн ЄС через ситуацію між США та Іраном

Як пише Bild, зустріч заявлена як робочий візит.

Спочатку її збиралися присвятити війнам в Україні й Лівії. Але після того, як дрон США вбив іранського генерала Кассема Сулеймані, візит в Москву, швидше за все, буде переформатований. Адже в усьому світі бояться помсти режиму в Тегерані. Видання зауважує, що впродовж попередніх років Путін робив все для того, щоб розпалити конфлікти між США й країнами Близького Сходу й використати це в своїх інтересах.

“Путін допомагав Ірану в розвитку його ядерної й ракетної програм, які загрожують Європі й США. Він озброює терористичні групи на зразок “Хезболла”, які воюють проти США, Ізраїлю й Саудівської Аравії. Він відправляє в Сирію свої літаки, щоб вдарити по ворогам диктатора Башара Асада, який вбив тисячі людей”, – йдеться в статті. Тепер Захід боїться, що Росія спробує отримати вигоду ще й він небезпечних останніх подій в Іраку після вбивства генерала Сулеймані. Кремль може вирішити, що це хороший шанс посилити свій вплив на Багдад. “Проблиск надії лише в тому, що, зважаючи на війну в Україні й бомбардування в Сирії (на які доводиться витрачати мільярд доларів щороку), Москва не може собі дозволити третій театр бойових дій. Меркель і Маас сподіваються, що володар Кремля це розуміє”, – йдеться в статті.

“У військовому плані Москву потрібно тримати подалі від цього конфлікту. Тоді й Іран не наважиться продовжувати загострення ситуації в Іраку”, – сказав Bild депутат Європарламенту Ельмар Брок. Він додав, що ніхто, навіть Москва, не може бути зацікавленим у прямій конфронтації між Росією й США в Іраку. В Сирії, де Путін одержав гору, росіяни й американці знайшли спосіб уникати один одного. “Але в Іраку це неможливо”, – сказав Брок.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com