Меркель заявила про повернення до наукової роботи після політики

31.08.2019, 23:47
39848

Канцлер Німеччини Ангела Меркель може повернутися до наукової роботи після закінчення свого нинішнього терміну повноважень, який закінчується в 2021 році.

Про це вона сказала під час виступу в Лейпцігській вищій школі менеджменту HHL, повідомляє “Європейська правда”.

Читайте також: Ангела Меркель повідомила, коли піде у відставку

“Все університети, які дали мені почесний докторський ступінь, ще почують мене, коли я перестану бути канцлером. Я повернуся і не залишуся на короткий час, як сьогодні. Я залишуся довше”, – сказала Меркель, викликаючи сміх у глядачів.

Меркель, яка має освіту фізика, отримала почесний ступінь в школі менеджменту на церемонії, на якій була присутня Крістіна Лагард.

Меркель 1978 року закінчила фізичний факультет Лейпцизького університету, 1986-го захистила дисертацію. З 1978 року до 1990 працювала в Центральному інституті фізичної хімії Академії наук НДР.

Поки невідомо, чи зможе Меркель повністю допрацювати свій останній термін в якості канцлера.

Її консерватори і їх партнери соціал-демократи (СДПН) у неділю можуть програти місцеві вибори ультраправим у двох східно-німецьких землях, що може створити додаткове навантаження для коаліції.

Меркель пішла з поста лідера партії Християнсько-демократичного союзу (ХДС) в минулому році після поганих результатів на виборах і заявила, що її нинішній термін буде останнім.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com