Металурги звернулися до Зеленського переконати США скасувати мита на сталь

29.08.2019, 12:12
39369

Асоціація “Укрметалургпром” звернулася з листом до президента Володимира Зеленського під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом підняти питання про скасування 25%-го мита на поставки української металопродукції в США в обмін на введення квот.

Читайте також: Зеленський нагородив шахтарів державними нагородами України

Про це йдеться в тексті звернення, розміщеного на офіційному сайті об’єднання.

“Такий крок в жодному разі не буде загрожувати національній безпеці США, оскільки частка України в структурі сталевого імпорту в США становить менше 1%, а торгове сальдо між Україною і Сполученими Штатами є позитивним для американської сторони і перевищує 1 млрд доларів”, – констатується в листі “Укрметаллургпрому”.

23 березня 2018 року США ввели 25%-ове мито на імпорт всіх видів сталевої продукції, в тому числі походженням з України. Згодом 6 країн – Австралія, Аргентина, Бразилія, Південна Корея, Канада і Мексика – домоглися їх виключення з-під дії 25%-го мита.

Україна також вела відповідні переговори з Білим домом, однак по ряду причин переговорний процес був відкладений.

“Укрметалургпром” зазначає, що для України скасування даного мита дуже важливе, оскільки випуск металопродукції та її поставки в США забезпечують робочі місця українцям.

Крім того, національний гірничо-металургійний комплекс генерує понад 35 млрд грн податків, а експорт металопродукції забезпечує валютні надходження в Україну. При цьому частка металургії в загальному експорті України в США становить 61%.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com