“Межигір’я” під Києвом стане парком-пам’яткою

14.07.2023, 21:32
143717

“Межигір’я” стане парком-пам’яткою. Відповідний урядовий законопроєкт №9354 Верховна Рада схвалила у другому читанні. Документ підтримав 241 народний депутат.

Читайте також: ВР дозволила майбутнім водіям вчити теорію самостійно без автошколи

Про це повідомляє Міндовкілля 14 липня.

Понад рік тривала активна робота над поверненням колишньої урядової резиденції “Межигір’я” у державну власність.

“Найголовніше – напрацьовано проєкт закону про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я”, – зазначив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Законопроєкт передбачає:

створення парку-пам’ятки “Межигір’я” площею 138,6 га. шляхом повернення земель у державну власність (надаються в постійне користування Парку);

створення спеціальної адміністрації парку-пам’ятки у сфері управління Міндовкілля;

збереження біорізноманіття на території парку.

“Важливо, що в такі складні часи ми продовжуємо примножувати наші природоохоронні території та підтримувати Україну. Завдяки поверненню  земельних ділянок у державну власність та створення парку-пам’ятки “Межигір’я” ми зможемо захистити ці особливо цінні території від незаконного втручання, зберегти біорізноманіття та посилити туристичну привабливість цього місця”, – прокоментував Міністр Руслан Стрілець.

Мальовниче урочище біля Дніпра “Межигір’я” з 1935 року слугує державною резиденцією. Місця, де проживали різні державні діячі, роками були недоступні українцям. Після Революції Гідності “Межигір’я” стало одним з популярних туристичних місць. Тепер кошти від відвідування парку надходитимуть не в приватні кишені, а державний бюджет, що в умовах війни надважливо.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com