Міль – делікатес стародавніх австралійців?

19.02.2021, 17:30
94699

Багато років серед австралійців ходила легенда, що стародавні аборигени харчувалися міллю. При цьому ніяких свідчень на підтвердження того знайдено не було. До недавнього часу, коли археологи з Монашського університету не знайшли незаперечний доказ древньої легенди, – повідомляє Курс України.

Читайте також: В Австралії жінка провела в пустелі два тижні без провізії

У гірських печерах в штаті Вікторія дослідники виявили кам’яні знаряддя праці віком приблизно дві тисячі років. Одне з них виявилося переносним шліфувальним каменем або прообразом свого роду млина. Хімічний аналіз виявив на його поверхні залишки нічний молі Богонг. Вік знайдених частинок становить від 1600 до 2000 років. Причому, вчені довели, що міль на цьому камені перетирали у величезній кількості, достатній для того, щоб отриманим продуктом нагодувати плем’я. Ще одним результатом дослідження став той факт, що даний камінь використовували протягом кількох поколінь.

Все це підтверджує спогади перших переселенців про те, що стародавні аборигени збирали нічних метеликів під час їх сезонних міграцій в гори зі стін печер, перетирали на борошно і пекли з неї коржі. Пізніше вживання молі в їжу перетворилося лише в частину ритуалів, а після XIX століття і зовсім зійшов нанівець. При цьому, до сих пір ніяких доказів цієї інформації виявлено не було.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com