“Мільярд для Нотр-Даму, нуль – для нас”: у Парижі протестують безхатьки

23.04.2019, 12:31
22091

Представники асоціації безхатьків Франції влаштували мітинг біля Собору Паризької Богоматері, в якому нещодавно сталася масштабна пожежа, вимагаючи згадати про найбідніші верстви населення.

Читайте також: Повідомили, скільки коштів необхідно для відновлення Нотр-Даму

В акції взяли участь близько 50 людей, які обурені фактом, що на відновлення собору донори швидко зібрали близько 1 мільярда євро, тоді як бідні люди не отримують такої допомоги, пише The Associated Press.

Безхатьки були з плакатами “Мільярд для Нотр-Даму, нуль – для нас”, “Мільярд за 24 години, безхатьки – 0 євро”, “Нотр-Даму потрібен дах, нам теж потрібен дах!”.”Ми тут, аби засудити тих мільярдерів, що хизуються фінансуванням відновлення Нотр-Даму”, – заявив представник асоціації “Право на житло” Жан-Батіст Ейро.

Поліція прибула на місце події, але не втручалася в перебіг акції. Через декілька годин безхатьки розійшлися.Як зазначає видання, під час недільної меси паризький архієпископ Мішель Апетіт заявив, що влада повинна переосмислити увесь простір острову Сіте, на якому розташований собор, і зробити місце для бідняків.”Бідняки та безхатьки вдома тут (у Нотр-Дамі). Вони завжди можуть прийти та погрітися в церкві, і вони знають, що їх не виженуть”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com