Мін’юст хоче перенести СІЗО за межі міста, а ділянки під ними здавати інвесторам

14.05.2020, 21:18
72405

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його відомство планує вивести за межі міст слідчі ізолятори, а земельні ділянки під ними здавати в оренду приватним інвесторам. Про це він розповів в інтерв’ю hromadske.

Читайте також: В Україні з’являться платні камери у СІЗО

За словами міністра, такий крок дозволить державі заощадити кошти для поліпшення інфраструктури пенітенціарної системи.

“СІЗО сконцентровані у центрі міст. Відповідно, вартість оренди земельних ділянок велика. Ми зараз розробляємо документи для того, щоб переносити їх за межі міст в обмін на будівництво нормальних належних споруд. Земельні ділянки в центрі міст ми будемо віддавати приватним інвесторам”, − розповів Малюська.

Також він розповів, що раніше презентовані платні камери в найближчі місяці мають запрацювати в усіх слідчих ізоляторах, що також принесе додаткові кошти.

“Зараз в Києві відкрито чотири камери − двомісні, тримісні і чотиримісні. У планах − ми будемо їх збільшувати, дивитися за ціною. І знову ж таки, якщо порівняти СІЗО і установи, куди люди прибувають після вироків − ситуація зовсім різна. В слідчих ізоляторах все набагато гірше. Хоча, насправді, в слідчих ізоляторах − невинуваті, а в тюрмах сидять ті, хто отримали вироки. Ми це будемо змінювати”, − пояснив Малюська.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com