Міністерство освіти і науки України: зарплати вчителів зростуть

25.01.2021, 09:22
93556

Уже з січня 2021 року вчителі в Україні почнуть отримувати підвищені зарплати.

Читати також: Освітній омбудсмен назвав середню зарплату українського вчителя

Mінімальне збільшення становитиме більше 800 гривень. Про це розповів міністр освіти Сергій Шкарлет, – повідомляє Курс України.

Так, Шкарлет зазначив, що субвенція на освіту по установам середньої освіти збільшилася майже на 20 млрд в порівнянні з 2020 роком, і підвищення зарплати з 1 січня 2021 року відповідає стратегії президента і Кабінету міністрів.

“Прем’єр-міністр дуже виважено виклав тези щодо зростання зарплати для педагогічних працівників, і сьогодні ми маємо самий мінімальний ріст більше 800 грн”, – сказав міністр.

За його словами, всі субвенції вчасно перераховуються на місця, “і якщо затримка і була, то з вини органів місцевого самоврядування”.

“Місцеві органи повинні нести відповідальність за своєчасну зарплату для працівників освіти. У разі затримок можна звертатися в фінансові управління на місцях і в міністерство”, – додав Шкарлет.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що зарплати вчителів вже січні виростуть на 20%. За його словами, уряд виділив у 2021 році на зарплати вчителям майже 100 млрд грн.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com