Міністерство юстиції оскаржуватиме скасування нового Українського правопису

29.01.2021, 11:24
93784

Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету міністрів від 22 травня 2019 року, якою було затверджено нову редакцію “Українського правопису”. У Міністерстві юстиції заявили, що подаватимуть апеляцію.

Читайте також: Новий український правопис скасували в Окружному адміністративному суді, – адвокат

Рішення було ухвалено на засіданні 28 січня. Про це повіломляє Марина Ліснічук (OBOZREVATEL).

Як заявив у коментарі OBOZREVATEL уповноважений із захисту державної мови в Україні Тарас Кремінь, для початку треба вивчити сам документ, але його наразі немає на сайті суду. А з’явитися там він може упродовж 30 діб.

“Я не бачив ще самого рішення, тому поки не знаю, яким чином апелювати до цього повідомлення, яке вийшло в інтернеті”, – пояснив сказав він.

Кремінь нагадав, що розробляла редакцію “Українського правопису” спеціально створена для цього Національна комісія з питань правопису, до якої увійшли вчені-мовознавці Національної академії наук та національних університетів з різних регіонів України, а затверджував його Кабмін.

“Тому тут ще є питання до Кабінету міністрів України, як вони будуть коментувати. Я пропоную дочекатися тексту та офіційних повідомлень на сайті суду, а тоді можна предметно говорити”, – сказав мовний омбудсмен.

Пізніше адвокат Дмитро Ільченко заявив, що авторкою позову стала школярка з Херсона. За його словами, дівчинка боїться, що їй складно буде здавати ЗНО, тому що частину навчання вона проходила за старим правописом, а частину – за новим.

Зі свого боку заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць заявила, що у відомстві вважають рішення суду незаконним і подадуть апеляцію.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com