Міністр МЗС Німеччини Маас заявив про “світло в кінці тунелю” у вирішенні конфлікту на Донбасі

21.08.2019, 09:52
38222

Берлін закликає Росію до конструктивних зусиль з метою врегулювання війни на сході України. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас у середу, 21 серпня, перед вильотом до Москви, де у нього заплановані переговори з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим, передає dw.com.

Читайте також: Кремль прокоментував можливу зустріч Зеленського з Путіним

“У питанні перемир’я, розведення військ і реалізації мінських угод нарешті знову з’явилася надія на світло у кінці тунелю”, – сказав Маас. “Тепер усі сторони повинні продемонструвати готовність до діалогу та дій, інакше в цьому конфлікті продовжать гинути люди”, – упевнений голова МЗС Німеччини.

Напередодні зустрічі з Лавровим Хайко Маас підкреслив, що у Берліна і Москви зараз “у багатьох областях – принципово різні погляди”. “Ми повинні говорити про це, оскільки тільки із залученням Москви будуть досягнуті результати з важливих міжнародних тем. Для цього необхідні пряма розмова і відкритий діалог”, – стверджує німецький міністр.

У якості можливих переговорів з головою російського МЗС Маас, поряд із ситуацією в Україні, назвав ситуацію в Сирії, проблему безпеки в Перській затоці та перспективи міжнародного контролю за озброєннями.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com