Міністр оборони Британії заявив, що не відправить війська в Україну на випадок нападу РФ

19.12.2021, 15:00
107573

Бен Уоллес закликав «не обманювати людей»

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес заявив, що Лондон не буде відправляти війська в Україну в разі нападу Росії. Він підкреслив, що Україна – не член НАТО. Про це повідомляє Spectator.

Він закликав «не обманювати людей».

«Це факт, що Україна не є членом НАТО, тому малоймовірно, що хтось збирається відправити війська в Україну, щоб кинути виклик Росії. Ми не повинні обманювати людей», – сказав він.

Проте Уоллес навіть не сказав, чи приєднається Британія до Америки та озброє Україну.

«Ми ще не зайшли в простір летальної допомоги. Ми постійно вивчаємо всі варіанти», — сказав він.

Західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що російське вторгнення в Україну може відбутися на початку 2022 року, до цього буде залучено до 175 тис. військовослужбовців РФ.

Нагадаємо, Російська Федерація у своїх «гарантіях безпеки» вимагає від країн Північноатлантичного альянсу відмовити Україні у вступі до НАТО. В одному з пунктів Росія пропонує країнам НАТО взяти на себе зобов’язання, що «виключають подальше розширення НАТО, у тому числі приєднання України, а також інших держав».

До США у РФ також є низка пропозицій.

Генсек Альянсу сьогодні заявив, що НАТО готове до конструктивного діалогу з Росією, проте під час обговорень враховуватиме думку європейських партнерів, таких як Україна.

Читайте також: Що буде, якщо вакцинуватися від COVID-19 різними видами вакцин

Зазначимо, 16 грудня Північноатлантична рада оприлюднила заяву, в якій попереджає Росію про наслідки у разі агресії проти України і покладає на неї відповідальність за нинішню напругу, а також наголошує, що РФ не має права втручатися в питання членства України в Альянсі.

Також 16 грудня генсек НАТО після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Альянс не бачить ознак сповільнення нарощування Росією військових сил поблизу кордонів України.

Нагадаємо, президент РФ Путін останнім часом у переговорах з лідерами країн Альянсу вимагає надати юридично зафіксовані гарантії, які виключають будь-яке подальше просування НАТО на схід та розміщення в України озброєння, яке нібито загрожує Росії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com