Міністр оборони пригрозив криміналом волинянам, які допомагатимуть мігрантам з Білорусі

14.11.2021, 21:01
105103

Спецслужби мають оперативну інформацію про тих осіб, які за винагороду готові переправляти нелегалів через білорусько-український кордон. Таким ділкам пригрозили кримінальною відповідальністю.

Читайте також: Підписали контракти: Росія заявила про готовність надати Лукашенку винищувачі та систему ППО

Про це пишуть Волинські новини.

Присутній на нараді міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що вже є люди, які хочуть заробити на ситуації, що склалася в Білорусі, і готові за гроші допомагати мігрантам перетнути кордон з Україною для подальшого транзиту в країни ЄС.

«Є оперативна інформація про тих, хто планує допомагати (мігрантам – ВН). Є готовність деяких осіб, які займаються контрабандою. Хотів би попередити тих ділків, які живуть в п’яти областях, що межують з Білоруссю, і планують заробляти на допомозі незаконним мігрантам потрапити в середину країни – це буде проти національних інтересів країни. Це питання нацбезпеки. Хто буде надавати таку допомогу, за гроші продавати країну – відповідатиме за законом», – заявив він.

Своєю чергою, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що хоча в Україні наразі декриміналізована стаття за незаконний перетин кордону, але кримінальним кодексом передбачена відповідальність за допомогу таким особам.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com