Міністри “Великої сімки” наполягають на продовженні та розширенні “зернової угоди”

23.04.2023, 12:33
139435

Міністри країн “Великої сімки” (G7) наполягають на продовженні та розширенні угоди щодо експорту українського зерна чорноморською акваторією.

Читайте також: “Зернову угоду” подовжили ще на на 120 днів

Свої пропозицію міністри сільського господарства країн Організації опублікували в рамках Спільного комюніке, яке вдалося скласти за час дводенної зустрічі в місті Міядзакі (Японія). Про це пише Reuters.

“Ми  рішуче підтримуємо продовження, повну реалізацію та розширення Чорноморської зернової ініціативи”, – заявила “Велика сімка”.

Міністри відзначили, що Росія маніпулює питанням експорту зернових, щоб дестабілізувати геополітичну ситуацію в регіоні. У G7 кажуть, що Росія фактично “мілітаризувала” тему продовольства: “Підтверджуємо нашу прихильність діяти солідарно і підтримувати тих, хто найбільше страждає від російської “мілітаризації” продовольства”, – заявили там.

Чиновники вказали в комюніке, що готові надати експертну допомогу в розмінуванні сільськогосподарських земель та реконструкції сільськогосподарської інфраструктури України, які необхідні для відновлення та реконструкції держави.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com