Мінкульт дав циркам рік, щоб навчитися працювати без тварин

13.02.2020, 08:16
62997

Репертуар цирків у 2021 році вже не буде включати номери із тваринами. Самих чотирилапих віддадуть у притулки. Про це розповіла в інтерв’ю Цензор.НЕТ заступник глави Міністерства культури, молоді та спорту Ірина Подоляк.

Читайте також: Державні українські цирки більше не використовуватимуть тварин у номерах

За її словами, українські державні цирки мають час на оновлення своїх програм без тварин до 2021 року. Всього державі належить 96 тварин, і наразі триває процес перемовин з громадськими інституціями, які готові їх прийняти. Зокрема підписано меморандум з Еко−парком Фельдмана, і він готовий прийняти їх усіх.

Але якщо у державних цирках Мінкульт може просто наказати, то із приватними так не вийде, тож чиновники готують законопроєкт про заборону використання тварин у цирках з 2021 року. Також є окремі дресирувальники, яким належать права власності на тварин, міністерство запропонувало їм вступити у переговори щодо прилаштування звірів.

Читайте також: Тварин з Національного цирку передадуть до екопарку в Харків

“Держава не має наміру говорити їм, що робити, але ми даємо вікно можливостей. Варіантів багато, але важливо зрозуміти, що ми не можемо заборонити використання тварин у державних цирках, а у приватних не заборонити, тому що тоді ми створимо нерівні умови”, − заявила Подоляк.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com