Міноборни України планує повернути призов до армії з 18 років

26.10.2019, 11:11
48959

У Міністерстві оборони планують ініціювати повернення призову на строкову службу в армію з 18 років, повідомляє  Армія Inform . Відповідна ініціатива, яку підтримав Генеральний Штаб ВСУ, була озвучена в Офісі президента під час робочої наради.

Читайте також: Українська армія буде трансформована до кінця 2020 року

За словами офіцера, в питаннях призову до лав Збройних Сил існують певні розбіжності між законом “Про військовий обов’язок і військову службу” і президентським Указом про призов. У законодавчому документі говориться, що призову на строкову службу підлягають громадяни, яким “виповнилося 18 років і старші особи, які не досягли 27−річного віку”. А згідно останніх президентських указів, закликали громадян з 20 років.

“Така розбіжність негативно впливає на призовну кампанію. Молода людина, як правило, після закінчення школи або коледжу намагається влаштуватися в житті – хтось починає працювати, хтось заводить сім’ю. І в подальшому хлопець розглядає службу в армії як небажану.”, −розповів офіцер.

Також було піднято питання збільшення суми штрафів за неявку за повісткою і інші законодавчі ініціативи щодо підвищення відповідальності призовників за порушення правил військового обліку.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com