Міноборони Ірану назвало винного у збитті українського літака МАУ

23.05.2020, 21:16
73305

Винним за збиття літака МАУ в Ірані є оператор ракетної системи, який порушив правила дій ведення вогню “без дозволу”, що склалися на той час умовах. Авіакатастрофа сталася в січні поточного року.

Читайте також: Україна наполягає на поверненні Іраном “чорних скриньок” літака МАУ та компенсаціях

Про це заявив колишній іранський депутат Махмуд Садеки з посиланням на відповідь на його запит від міністра оборони Ірану, бригадного генерала Аміра Хатами, передає Radio Farda.

За його словами, оператор ракетної системи звинувачується в тому, що, ймовірно, він не спілкувався з командним центром, покладаючись на “нечітку інформацію” Міністерства оборони, коли приймав рішення про запуск ракети.

Садеки зазначив, що хотів отримати від міністра оборони Ірану, роз’яснення причин “відсутність координації в національній мережі протиповітряної оборони”, що призвело до пуску двох ракет по українському пасажирського літака в небі у Тегерана.

Зазначимо, Boeing 737-800 “Міжнародних авіаліній України”, який прямував з Тегерана в Київ, розбився вранці 8 січня незабаром після вильоту з іранської столиці. Загинуло 176 чоловік.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com