Міноборони РФ намагається приховати масові втрати загарбників в Україні

2.05.2023, 21:03
139933

Російське Міноборони намагалося приховати, що під час війни в Україні часто трапляються випадки масової загибелі окупантів, як це було під час “бавовни” в будівлі ПТУ в Макіївці.

Читайте також: Росіяни різко їдуть з Білорусі: в ДПСУ відповіли, скільки окупантів там зараз

Журналісти дізналися, що схожий випадок стався 24 жовтня 2022 року в селі Червонопопівка Кремінського району Луганської області, інформує “Обозреватель“.

Повідомляється, що окупантів розташували у місцевому будинку культури, в який посеред ночі прилетіли боєприпаси РСЗВ HIMARS. Російські пабліки звинуватили в цьому місцеве населення, яке, за їх словами, здало місце розташування окупантів.

Точну кількість загиблих окупантів встановити складно, тодішній голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляв про загибель 20 загарбників. Зі свого боку влада Талицького району (регіон у РФ) у квітні оцінювала втрати у 25 осіб.

Встановлено, що шестеро загиблих під час “бавовни” 24 жовтня 2022 року були мобілізовані в Талицькому районі Свердловської області РФ. Відповідні дані були опубліковані Telegram-каналом “Можем объяснить“.

Ліквідовані російські загарбники

Серед загиблих є наступні окупанти:

Андрій Сизіков (крайній праворуч);

Павло Ніколаєв (другий праворуч);

Олександр Сизіков (27 років, третій праворуч);

Олексій Цепелєв (28 років, крайній ліворуч);

Євген Чегаєв (40 років, другий ліворуч);

Олександр Частухін (третій ліворуч).

Вибух у місці розташування загарбників пролунав о 2-й годині ночі. Будівля була панельною та після вибуху склалася, як “картковий будиночок”. У телеграм-каналі “Можем объяснить” зазначили цікаву деталь — багато “мобіків”, імена яких вказані вище, були поховані в один день.

Міністерство оборони Росії офіційно не повідомляло про те, що сталося у Червонопопівці, однак нагородило деяких “мобіків” посмертно.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com