Міносвіти продовжило терміни вступної кампанії до закладів профтехосвіти

18.08.2020, 19:52
81719

Заклади професійної освіти зможуть приймати документи та зараховувати вступників до 1 листопада. Як повідомляє прес-служба МОН, лист із рекомендацією продовжити терміни вступу був розісланий сьогодні обласним управлінням освіти і науки.

Читайте також: МОН планує виділити понад 1,5 млрд гривень на доплату вчителям: деталі

“Загальними правилами прийому до профтехів визначено, що зарахування вступників триває до початку занять, тобто до 1 вересня. Традиційно вступна кампанія продовжувалася ще на місяць, і заклади робили додатковий набір в межах ліцензованого обсягу. Оскільки цього року через карантин нам довелося змінювати терміни вступу до вишів, ми вирішили видовжити їх для закладів профосвіти”, – пояснив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

Читайте також: Абітурієнти, звільнені від ДПА, мають право вступати до вишів, – МОН

Однією із новацій цьогорічної кампанії є те, що вступники можуть подавати копії документів у кілька закладів одночасно, а далі, визначившись із закладом і професією, подавати оригінали.

Водночас навчатися у профтехзакладах можуть не тільки випускники шкіл, а й дорослі. Вони можуть пройти підвищення кваліфікації для вже наявної робітничої професії, опанувати нові навички або повністю змінити фах.

У МОН нагадали, що 2020 році для безоплатного навчання за регіональним або державним замовленням у закладах профосвіти є 119 тис. 674 місця.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com