Мінцифри пропонує знайти помилку у додатку “Дія” за мільйон гривень

8.12.2020, 17:10
91094

Міністерство цифрової трансформації запустило багбаунті додатку “Дія”. Півсотні “білих” хакерів з усього світу будуть шукати уразливості і помилки в додатку.

Читайте також: В Україні можуть скасувати ЗНО

Про це повідомляє прес-служба Мінцифри.

Багбаунті – це залучення сторонніх фахівців з кібербезпеки для тестування програмного забезпечення на уразливості. За кожну знайдену уразливість (баг) люди отримують винагороду (баунті).

“Сьогодні о 21:00 за київським часом Мінцифри запускає багбаунті мобільного додаткау Дія. 1 млн гривень або 35 тисяч доларів тим, хто знайде уразливість у “Дія”. Це буде челлендж для білих хакерів з усього світу на платформі Bugcrowd”, – зазначено в повідомленні.

У тестовому додатку не буде персональних даних українців.

Багбаунті триватиме до 15 грудня.

У кожній категорії складності може бути кілька фахівців, які знайдуть уразливості. Тому комісія розробників буде приймати рішення про виділення коштів після того, як баги будуть виявлені.

“У будь-якому випадку ми уважно розглянемо кожну уразливість і баг й нагородимо кожного хакера, який знайде недоліки в тестовому додатку “Дія”, – інформують у Мінцифри.

Після завершення першого етапу багбаунті планується продовжувати цю практику і надалі. Уже в наступному році буде проведено другий етап, який триватиме довше.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com