Місцеві вибори 2020: експерти пояснили, чому українці не прийшли на дільниці

28.10.2020, 12:30
87652

На місцевих виборах 2020 року явка виявилась доволі низькою — близько 37%. У 2015 році, для порівняння, вона склала 46,5%. Низька явка виборців на місцевих виборах в Україні могла бути через велике розчарування українців у політичних партіях.

Читайте також: КСУ скасував відповідальність за брехню в деклараціях

Про це заявив голова Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель в коментарі РБК-Україна, йдеться в матеріалі “Ціна перемоги: чим відзначилися місцеві вибори в Україні”.

За його словами, перестали обіцяти, цього разу все відбувалося у форматі “красиве місто щасливих людей”.

У день виборів група “Рейтинг” опитувала виборців, які не пішли голосувати. Найбільш розповсюджені причини – за станом здоров’я і проживання не за місцем реєстрації.

“Я б сюди також додав відповідь “через епідемію коронавірусу” (10%). Насправді, це одна і та ж відповідь: люди боялися коронавірусу, боялися зараження. Це можна вважати основним мотивом у людей, які не прийшли на дільниці”, – пояснив РБК-Україна директор “Рейтинг” Олексій Антипович.

Аналітик громадської мережі ОПОРА Олександр Клюжев вважає, що ця явка була як мінімум достатньою для легітимності новообраних органів місцевого самоврядування.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com