Містяни та влада Івано-Франківська категорично не згодні з віднесенням міста до “червоної” карантинної зони

28.08.2020, 14:11
82641

Починаючи з понеділка, 31 серпня, Івано-Франківськ належить до “червоної” зони епідемічної небезпеки, у зв’язку з чим у місті не працюватимуть школи та дитсадки, а громадський транспорт курсуватиме в режимі спецперевезень. Відповідне рішення прийнято в п’ятницю, 28 серпня, на засіданні Івано-Франківської міської комісії з ТЕБ та НС.

Читайте також: Київ готовий: ще чотири лікарні столиці прийматимуть хворих на Covid-19

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що сьогодні вранці в міську раду звернулися перевізники та підприємці, які висловили свою незгоду з рішенням уряду віднести місто до “червоної” зони. Як передає Кореспондент, про це він сказав у відеозверненні, опублікованому на його сторінці в Facеbook.

“Ми діємо в межах компетенції законів України. Комусь би дуже хотілося повідкривати тут купу кримінальних справ, але я вважаю, що сьогодні громада Івано-Франківська повинна показати свою позицію. Знаючи, що сьогодні буде засідання цієї комісії, до міської ради звернулися підприємці і перевізники. Вони виступили категорично проти внесення міста в “червону” зону. Я, як людина, підтримую це звернення…”, – підкреслив Марцінків.

Читайте також: У Чернівцях школи самі вирішать, як працюватимуть з 1 вересня

Він вважає рішення про віднесення міста до “червоної” зони політичним.

“Я не знаю, до чого це призведе, але критерії оцінки з боку держави повинні бути об’єктивними. Тому звертаюся до президента, прем’єра і уряду з вимогою переглянути своє рішення і врахувати справжні показники захворюваності в Івано-Франківську”, – заявив мер.

Нагадаємо, 27 серпня на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Івано-Франківськ, Калуш і Коломия, а також Городенківський, Косівський і Тисменицький райони Івано-Франківської області віднесли до “червоної” зони епідемічної небезпеки, обмеження якої діятимуть на цих територіях протягом 14 днів, починаючи з 31 серпня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com