Між Польщею та Ізраїлем спалахнув скандал через заяву прем’єра Біньяміна Нетаньяху

18.02.2019, 10:12
12580

Польський прем’єр Матеуш Моравецький раптово скасував поїздку до Єрусалиму, де він мав взяти участь у саміті лідерів країн Вишеградської групи та Ізраїлю.

Читайте також: Лукашенко заявив, що не буде спокійно дивитися, якщо Польща буде брязкати зброєю

Це пов’язують із заявами ізраїльського прем’єра Біньяміна Нетаньяху про співпрацю поляків із нацистами у роки Другої світової війни, пише Gazeta Wyborcza.

Так, Варшаву на саміті представлятиме глава МЗС Яцек Чапутовіч. Про своє рішення Моравецький повідомив Нетаньяху особисто, під час телефонної розмови.

Це сталося на тлі дипломатичного скандалу, викликаного словами Нетаньяху під час візиту до Польщі, в ході якого він відвідав Музей польського єврейства у Варшаві.

Під час виступу в музеї журналісти звернулися до політика з питанням, чи вважає він Польщу причетною до загибелі євреїв під час Голокосту. Відповідь Нетаньяху було неправильно процитовано низкою ЗМІ, зокрема The Jerusalem Post. Газета написала, що Нетаньяху нібито заявив про причетність всього польського народу до Голокосту.

Пізніше його прес-служба уточнила, що йшлося лише про окремих громадян Польщі, які співпрацювали з нацистами.

Після цього президент Польщі Анджей Дуда у себе у Twitter написав: “Якщо слова Нетаньяху пролунали саме так, як їх процитували ЗМІ, то я готовий надати для зустрічі Вишеградської групи резиденцію президента Польщі. Ізраїль не підходить для зустрічі в подібній ситуації”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com