Міжнародний суд ООН виніс рішення у справі України проти Росії: стали відомі подробиці

1.02.2024, 09:02
153512

Міжнародний суд ООН виніс рішення у справі України проти Росії. Суд визнав, що РФ порушила деякі частини Конвенції ООН про запобігання фінансуванню тероризму.

Читайте також: США та Німеччина виступають за те, щоб відкласти запрошення України до НАТО – Foreign Policy

Про це пише “Радіо Свобода”.

Як зазначається, Міжнародний суд ООН визнав, що Росія порушила деякі частини Конвенції ООН про запобігання фінансуванню тероризму, оскільки не розслідувала фінансову підтримку сепаратистів на сході України 2014 року.

Проте суд не призначив компенсацію, яку вимагала Україна. Крім того, відмовили Києву й у винесенні конкретного рішення щодо ймовірної відповідальності Росії за збиття літака малайзійських авіаліній рейсу MH17 з непідконтрольних Україні територій 17 липня 2014 року.

Це рішення у справі 2017 року, де наша держава звинувачує РФ у фінансуванні бойовиків 2014-го та дискримінації багатоетнічної громади Криму після окупації.

Водночас Україна звинувачує РФ у порушенні конвенцій проти дискримінації та фінансуванні тероризму. Наша держава вимагає, щоб Міжнародний суд ООН зобов’язав РФ виплатити репарації за напад і злочини на сході, зокрема і за збиття рейсу МН17.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com