“Мізків немає – нехай платять штраф”: Тищенко прокоментував введення штрафів за неправильне носіння масок (відео)

6.11.2020, 17:55
88434

Нардеп від партії “Слуга народу” Микола Тищенко заявив, якщо в українців “мізків немає – нехай платять штраф”. Також він зазначив, що маски в період пандемії коронавірусу не носять люди із поганим вихованням.

Читайте також: Другого туру не буде: Кличко офіційно став мером Києва

Так він прокоментував ухвалення законопроєкту про введення штрафів за неносіння захисних масок у громадських місцях. Про це повідомляє Telegram-канал PavlovskyNews.

Зокрема, він вважає, що маски в період пандемії коронавірусу не носять люди із поганим вихованням. Нардеп висловив обурення, що в Україні громадян все ще треба змушувати дотримуватися елементарного правила карантину, тоді як у всьому світі це вже загальноприйнята практика.

“Я б одразу штрафував… Ми попереджаємо, просимо, благаємо більше ніж півтора (!) року, а все одно є громадяни, які просто плюють на будь-які правила”, – відповів він на запитання, чи треба попереджати людину про відкритий ніс у масці перед виписуванням штрафу.

Тищенко також зазначив, мовляв, кожна нормальна людина повинна розуміти, що носіння маски – це обов’язок в умовах карантину. Крім того, дотримуватися цього правила, підкреслив він, повинні вчити батьки.

Прикметно, але на брифінгу за підсумками місцевих виборів, який відбувся в кінці жовтня, глава київського осередку партії “Слуга народу” Тищенко, котрий на той час ще лікувався від коронавірусу, перебував без маски в оточенні багатьох людей. Також нардеп став об’єктом критики українців в квітні, після того, як не закрив свій ресторан “Велюр” в Києві під час жорсткого карантину.

Нагадаємо, що в проєкті закону про посилення покарання за неносіння масок зазначено таке: перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надітих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, враховуючи виготовлені самостійно, тягне за собою накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 225 грн).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com