Мобілізація 2024: на скільки можуть затримувати громадян, у яких немає документів військовозобов’язаного

24.05.2024, 17:31
159205

Якщо поліцейські перевірили документи та зʼясували, що людина не актуалізувала свої військово-облікові дані, вони можуть доправити її до ТЦК.

Читайте також: Окупанти просунулися на Донеччині – Deepstate Окупанти просунулися на Донеччині – Deepstate

Про це повідомив очільник Нацполіції України Іван Вигівський, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Давайте змоделюємо декілька ситуацій, щоб було зрозуміло, як це виглядатиме на практиці. Перша: до чоловіка підійшли поліцейські на виході з магазину і попросили показати військові документи, яких в того немає з собою, бо він просто вийшов в магазин і, припустимо, навіть без телефону. Насамперед, під час перевірки документів у особи поліцейському необхідно встановити, що саме відсутнє. Наприклад, у громадянина є документ, що посвідчує його особу, проте відсутній військово-обліковий документ. В такому випадку поліцейський документує цей факт, після чого з метою надання правової оцінки діям особи матеріали надсилає до ТЦК та СП”, – пояснив він.

Вигівський також навів інший приклад.

Якщо до підрозділу поліції в установленому порядку від ТЦК та СП надходило звернення щодо цієї особи, тоді у поліцейського виникає право на здійснення адміністративного затримання та доправдення її до відповідного ТЦК та СП.

“А якщо під час перевірки у особи відсутні військово-облікові документи та документи, що посвідчують особу, поліцейський може здійснювати адміністративне затримання для встановлення особи. Воно може тривати понад три години”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com