Мобілізація ув’язнених: Рада ухвалила за основу законопроєкт

10.04.2024, 16:32
157109

Народні депутати ухвалили за основу законопроєкт №11079-1 про мобілізацію засуджених осіб.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію: покарання ухилянтів, повторна ВЛК та оновлення даних для чоловіків за кордоном

Про це повідомив народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк.

“ЗА” проголосував 281 народний депутат. 

“Одним із ресурсів, який може бути використаний для посилення обороноздатності держави є особи, які відбувають покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі. Серед цих людей є мотивовані та патріотично налаштовані громадяни, готові спокутувати власну провину перед суспільством на полі бою”, – йдеться у тексті документа на сайті парламенту.

Як зазначається у пояснювальній записці, “у законопроекті не зазначені правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень”.

Відповідно до тексту проєкту, “прийняття Закону забезпечить створення додаткових можливостей для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань та додаткову мотивацію осіб, засуджених за вчинення злочинів, до виправлення та виконання обов’язку з відсічі збройної агресії проти України”.

Варто додати, документ ухвалений за основу, а це означає, що буде друге читання і остаточне ухвалення у найближчі тижні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com