Мобілізація ув’язнених: в Мінюсті розповіли, чи відправлятимуть на фронт засуджених за вбивство

28.05.2024, 17:27
159385

На відміну від Росії, де маніяки та серійні вбивці знайшли своє місце на фронті, Україна має інші критерії відбору ув’язнених до війська.

Читайте також: Рада візьметься за підвищення податків: коли українцям очікувати чергового “покращення

Про це міністр юстиції України Денис Малюська сказав в ефірі телемарафону.

Коментуючи свою попередню заяву про те, що з одним вбивством за плечима можна воювати, Малюська пояснив, що мається на увазі всі види вбивств, зокрема умисні та з необережності.

“Наші в’язні йдуть воювати не з тим, щоб ловити метеликів чи робити художні розписи на парканах — вони йдуть вбивати. Досвід вбивства в минулому не завжди є перешкодою для того, щоб добре воювати”, — вважає Малюська.

Однак, міністр підкреслив, що за винятком вбивства з особливою жорстокістю або вбивства двох і більше осіб, злочини часто вчиняються особами, які є менш суспільно небезпечними, ніж, наприклад, рецидивісти, які вчинили 3-4 грабежі з використанням холодної зброї.

“Людина іноді втрачає контроль за своїми діями, на певній емоційній хвилі робить те, що робити не повинна”, — каже міністр.

Однак, після отримання вироку суду та відбування покарання, за словами міністра, психологічний стан та контроль над собою може істотно змінитися, а суспільна небезпека зменшитися..

Порівнюючи з рецидивістами, які зробили професією відбирання грошей з використанням зброї, грабежі та напади на людей, міністр зазначив, що суспільна небезпека осіб, які вчинили одне вбивство, є набагато меншою.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє деяким категоріям ув’язнених мобілізуватися до Збройних сил України. Це рішення викликало багато запитань щодо можливих ризиків та ефективності такого кроку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com