Мобілізація в Україні: коли закон ухвалять – у Раді відповіли

12.02.2024, 14:04
154070

Народний депутат Ярослав Железняк (фракція “Голос”) розповів, що законопроєкт №10449 про посилення мобілізації ймовірно, буде проголосований Верховною Радою України до кінця лютого, він буде підписаний на початку березня і через місяць вступить в дію – на початку квітня.

Читайте також: У Німеччині жорстоко вбили українського баскетболіста через його національність (фото)

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

Так, до 21 лютого народні депутати подаватимуть правки до законопроєкту. За словами нардепа, велика кількість поправок до законопроєкту може сповільнити процес його розгляду.

“Я впевнений що їх (правок – ред.) буде багато. Умовно тисяча-дві, а це велика кількість. Кожна поправка – це дві хвилини пленарного часу. Умовно, тисяча правок помножити на дві хвилини – це буде 2000 хвилин, а це значно більше, ніж засідає парламент в один пленарний тиждень”, – пояснив Железняк.

Як розповів народний депутат України Дмитро Наталуха (фракція “Слуга народу”),  тривають дискусії щодо ідеї бронювання працівників підприємств за гроші.

“Цей підхід дозволяє в якомусь сенсі планувати підтримку Збройних сил України, не зважаючи на зовнішній фактор, тобто не зважаючи на те, який буде президент США, з яким настроєм сьогодні прокинеться прем’єр міністр Угорщини. Якщо надати українському бізнесу можливість збільшити добровільно розмір військового збору в обмін на збереження критичного працівника на своїй посаді, то ми говоримо про можливість акумулювати за рік від 200 до 500 мільярдів гривень”, – сказав він.

Проте він зауважив, що поки такий підхід ще лише напрацьовується.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com