Мобілізація в Україні підтримає боєздатність ЗСУ, але є нюанс, – ISW

11.04.2024, 12:31
157147

Ухвалення парламентом закону про посилення відповідальності за ухиляння від мобілізації, підтримає здатність Збройних сил України поновлювати існуючі бригади. Однак ключовим фактором у нарощуванні бойової міці армії, залишаються матеріальні засоби країн Заходу.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію: покарання ухилянтів, повторна ВЛК та оновлення даних для чоловіків за кордоном

Як повідомляє Інституту вивчення війни, вчора, 10 квітня ВР розглянула й ухвалила положення проекту закону про мобілізацію в рамках зусиль, які мають підвищити стійкість мобілізації у довгостроковій перспективі.

Аналітики звернули увагу на зміни до Кримінального кодексу, що посилюють покарання за ухилення від мобілізації та положення Закону, що дозволяють мобілізовувати засуджених.

“Зусилля України зі створення більш стійкого мобілізаційного апарату, підтримають здатність Збройних сил поновлювати та реконструювати існуючі та створювати нові підрозділи. Однак, за оцінками ISW, надані Заходом матеріальні засоби, залишаються найважливішим вирішальним фактором для здатності української армії відновлювати і нарощувати свою бойову міць”, – зазначають у звіті експерти ISW.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com