Мобілізація жінок 25-60 років: у Раді розповіли, кого призвуть та куди направлять

20.12.2023, 08:32
151592

Стали відомі подробиці можливої мобілізації жінок, про яку йдеться в новому законопроєкті.

Читайте також: Війна Росії в Україні: Шойгу назвав цілі на 2024

Про це повідомляє Мар’яна Безугла для ТСН.

За її словами, він може бути зареєстрований у парламенті вже у грудні.

“В першу чергу це питання про те, щоб визначитися з обліком громадян та які вони (жінки – Ред.) мають професії. Щодо призову, то максимум, який розглядається – це призов на тилові посади. Ми розглядаємо кілька варіантів. Це не стосується обмежень прав жінок, які виїхали до Європи. Про це в законопроєкті взагалі не йдеться. Ми розглядаємо варіанти обмеження прав чоловіків, які виїхали з України під час воєнного стану та не повернулися”, – каже Безугла.

На наше запитання про те, які обмеження можуть бути передбачені, народна депутатка відповіла, що йдеться про обмеження прав щодо отримання адміністративних послуг у консульствах.

“Це ми розглядаємо”, – уточнила Безугла.

До цього Безугла додала, що у планах прибрати строкову службу та запровадити для жінок фактично новий вид служби – три місяці військового вишколу.

“Це певною мірою експериментальний варіант”, – каже депутатка.

Коментуючи свій новий законопроєкт, Безугла каже, що серед нововведень, які можуть бути втілені в життя, є наміри замінити чоловіків, які обіймають посади кадровиків і бухгалтерів у віддалених від фронту частинах, на мобілізованих жінок.

“А чоловіків перенаправити виконувати бойові завдання в зоні бойових дій. Був хайп, мовляв, усе, жінок на фронт. Але якщо почитати концепт проєкту, то там ніде про це не йдеться. На фронт – лише за бажанням”, – ділиться планами Безугла.

До цього вона додала, що є окремі пропозиції щодо жінок, які виховують дітей віком до 3 років і вагітних.

“Жінки, які є вагітними або виховують дітей віком до 3 років, для таких служба лише за бажанням. Якщо у пари військовослужбовців є неповнолітня дитина, то один із них отримує відстрочку”, – каже Безугла.

За її словами, в законопроєкті розглядається вік жінок, які підлягають обліку. Йдеться про жінок віком 25-60 років.
Крім цього, Безугла повідомила нам, що є прихильницею відкритих кордонів і для чоловіків, і для жінок.

“Але ми зможемо зробити це, коли у нас буде оновлений процес мобілізації, коли буде стабільне поповнення частин. Як за рахунок рекрутингу, так і за рахунок мобілізації. Тоді можна буде відкривати кордони“, – каже Безугла.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com