Молдова змінила правила перетину кордону для біженців з України

4.05.2022, 20:02
118882

Громадяни України, які в’їхали на територію Молдови на підставі документа, що засвідчує особу, у тому числі зі строком дії, що залишився, зможуть покинути країну, пред’явивши той же документ. Таке рішення ухвалила на засіданні 4 травня Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови.

Про це повідомляє NewsMaker.

Зазначається, що ці умови спрощеного перетину державного кордону можна застосувати лише один раз.

Комісія з НС також скоригувала заходи захисту дітей із груп ризику та дітей, розлучених з батьками. Особи, відповідальні за прийом неповнолітніх з України, проводитимуть оцінку кожного випадку на підставі документа, затвердженого наказом міністра праці та соціального захисту.

Тим часом уряд Німеччини прирівняв українців у питаннях соціального захисту до людей, які мають постійний дозвіл на проживання у Німеччині, або тих осіб, які отримали політичний притулок у країні. Щоб отримати такий дозвіл, не потрібно чекати багато місяців на розгляд заяви на притулок, українці отримують його автоматично, після декількох тижнів перебування в Німеччині. Дозвіл на проживання українцям надають терміном на рік чи два, в разі ухвалення відповідного рішення на рівні ЄС, захист буде подовжено загалом до 3 років.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com