МОН виділило лише 45 державних місць для навчання медиків на базі бакалавра

9.07.2019, 12:51
32363

Цього року максимальна кількість бюджетних місць в університетах та академіях для студентів-медиків може бути 4509. Із них 4464 – на магістратуру. А на бакалаврат у 99 разів менше – усього 45. Із такими пропозиціями Міністерство охорони здоров’я звернулося до Мінекономрозвитку.

Читайте також: Для отримання диплому медики тепер будуть складати єдиний іспит

Розподіл місць на магістратурі планується такий: медицина – 4000, педіатрія – 351, стоматологія – 74, медична психологія – 0, фармація, промислова фармація – 39. На бакалавраті 35 місць держзамовлення планують на медсестринство, ще 10 – на фізичну терапію та ерготерапію.

“МОЗ України передало до МОН України пропозиції медичних ЗВО щодо максимальних обсягів державного замовлення у 2019 році у кожному університеті. Йдеться про максимальну кількість місць, яку може забезпечити кожен медичний ЗВО. Єдиний медуніверситет, який не подав офіційного легітимного звернення, – Одеський національний медичний університет. Відповідно, у цьому медуніверситеті на 2019 рік не передбачено жодного місця за держзамовленням”, – заявили в МОЗ.

Читайте також: Медики викинули хворого під паркан, бо думали, що він п’яний, чоловік помер

У міністерстві нагадують, що, як і торік, “місця не закріплені за конкретними закладами вищої освіти, вони розподілятимуться за процедурою “широкого конкурсу”. Це означає, що ЗВО, до яких подали заяви найбільше абітурієнтів, отримають найбільше місць за держзамовленням. У своєму електронному кабінеті вступники можуть розставити пріоритети навчання від 1 до 7, де 1 – це та спеціальність, на якій вони хочуть навчатися найбільше. Так званий принцип, коли “місце йде за студентом”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com