МОН затвердило умови прийому до вишів на 2020 рік

25.10.2019, 19:12
48902

Містерство освіти і науки України затвердило умови прийому до вищих навчальних закладів на 2020 рік. Зокрема, визначено кількість балів, необхідну для зарахування на бюджет.

Читайте також:  20% першокурсників українських вишів визнають, що обрали не ту спеціальність – Новосад

Як повідомляють в рішенні Міносвіти, вступники на навчання для отримання ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти допускаються до відбору на бюджетне (регіональне) замовлення, можуть бути рекомендовані або переведені на такі місця при наявності конкурсного бала не менше 125.

Для медспеціальностей мінімальний конкурсний бал для другого і третього конкурсних предметів становить не менше 150 балів; для спеціальності фармація, промислова фармація − 130 балів; для юридичних спеціальностей, міжнародних відносин і публічного права та адміністрування − 140 балів.

Також студентам дозволяється навчатися одночасно за кількома освітніми програмами, а також в декількох навчальних закладах, однак при цьому тільки одна спеціальність буде оплачуватися з державного або місцевого бюджетів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com