Море Кракена на Титані може виявитися дуже глибоким

26.01.2021, 11:11
93611

Епічна місія NASA до Сатурна, «Кассіні», все ще отримує цінні наукові дані більше ніж через три роки після свого закінчення.

Читайте також: Встановили, скільки триває доба на Сатурні

Дані одного з останніх прольотів космічного корабля над Титаном, великим супутником з попередниками хімічного складу життя, показують, що величезне море на поверхні під назвою Kraken Mare має глибину більше 300 метрів, що приблизно відповідає висоті Крайслер-білдінг в Нью-Йорку. Насправді море настільки глибоке, що радар «Кассіні» не міг досліджувати його до дна.

Про це повідомляє Yuri Stanislavsky (ROOT NATION)

Ще у 2014 році попередні дані цього обльоту дозволили припустити, що Кракен Маре глибиною не менше 35 метрів, але тягнеться далі; нещодавно опубліковані результати показують, що море майже в 10 разів глибше, ніж це було за попередніми оцінками.

За словами дослідників, розуміння глибини і складу Kraken Mare поступово відкриє більше інформації про загадкову хімію Титану, в якій переважають етан і метан, що збираються в басейнах, озерах і річках на поверхні. Важливість озера виникає з величезних розмірів Kraken Mare; якщо його помістити на Землю, воно покриє всі п’ять Великих озер Північної Америки.

«Kraken Mare… не тільки має гучне ім’я, а й містить близько 80% рідин на поверхні супутника», – сказав у заяві університету провідний автор дослідження Валеріо Поджіалі, науковий співробітник Центру астрофізики і планетології Корнельського університету.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com