Московський патріархат вербує бойовиків для “ДНР”

7.08.2018, 11:42
3721

На окупованих територіях Донбасі представники УПЦ МП Донецької і Маріупольської єпархії вербують бойовиків із прихожан, пише gazeta.ua.

“Священники” періодично проводять “роз’яснювальної бесіди” про “неправомірності дій карателів” – ЗС України. Про це повідомив координатор “Інформаційного опору” Дмитро Тимчук у Facebook.

За його словами, “духовні наставники” вербують нових бойовиків розмовами про необхідності захищати “молоду республіку” і навислу загрозу над “російською православною вірою”, яку хочуть викорінити “бандерівці”.

“Як правило, для бесіди вибираються представники чоловічої статі призовного віку і придатні до військової служби. У процесі спілкування встановлюється їхнє ставлення до української влади і, в разі отримання відповіді про невдоволення нею і т.д., робляться пропозиції з фінансовим інтересом. При цьому, потенційним кандидатам пропонується кілька варіантів діяльності на благо “церкви і ДНР “. Один з них – безпосереднє проходження служби в лавах незаконних збройних формувань. Інший – інформаційна допомога, а саме надання інформації про діяльність та переміщенні підрозділів ЗС України та інших силових органів уздовж лінії розмежування”, – повідомив Тимчук.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com