Москва закликає Євросоюз визнати паспорти, видані Росією жителям Донбасу

19.02.2020, 13:30
63789

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Євросоюз в участі в політиці “удушення” жителів Донбасу через невизнання паспортів, виданих на території ОРДЛО.

Читайте також: Паспорти РФ на Донбасі будуть діяти лише в одній області

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ, інформують Українські новини.

У відомстві стверджують, що дана політика з боку Євросоюзу є прямим порушенням прав людини, оскільки обмежує жителів окупованих територій від системи загальнонаціонального фінансування та банківських послуг, соціальних допомог, пенсій, зарплат, засобів зв’язку, освіти та охорони здоров’я.

“До тактики удушення жителів Донбасу приєдналися і держави ЄС. Частина країн Євросоюзу ухвалили рішення не визнавати видані людям з Донбасу з гуманітарних міркувань російські паспорти і не ставити в них шенгенські візи, як раніше було зроблено стосовно жителів Криму. Вважаємо це прямою дискримінацією і порушенням прав людини. Право на вільний вибір громадянства гарантовано загальною декларацією прав людини 1948 року, Європейської конвенції про громадянство 1997 р. та іншими міжнародними документами”, – йдеться в повідомленні.

МЗС РФ звинуватило Україну в прояві подвійних стандартів і принесення в жертву демократичних цінностей рівноправності, які обмежують інтереси і права громадян.

“Закликаємо українську владу і їх західних кураторів відмовитися від цієї практики і в повному обсязі виконувати свої зобов’язання в галузі захисту прав людини”, – написали у відомстві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com