Власник музею волосся

Єдиний музей волосся у світі

Музей розташований у старовинному містечку Анвос: його історія налічує близько 3000 років. Експозиція волосся, яку можна побачити тут – унікальна, аналогів у світі немає.

Власник музею – турок Чез Галіп. Чоловік за професією – гончар. Він має власний магазин кераміки, а в підвалі розташував свій дивовижний музей.

Власник музею волосся

У приміщенні музею скрізь висять пасма: довгі та короткі, різних кольорів та фактури. Усе це волосся – жіноче. За словами власника, в музеї зберігається волосся 16 тисяч жінок.

Щодня жінки пропонують власне волосся

Музей волосся почав свою історію у 1987 році. Чез Галіп розповідає, що саме тоді він власноруч відрізав перше пасмо.

Власник музею волосся

Гончар хвалиться, що майже щодня до музею приходять жінки, які пропонують взяти у них пасмо для експозиції. Однак потрапити в музейну колекцію не так просто. Господар не бере фарбоване волосся, а також те, за яким погано доглядали.

Тільки якщо ваше волосся справді сподобається засновнику музею, його можуть взяти у колекцію. Кожне пасмо тут має бірку: на ній вказані ім’я та адреса власниці “експонату”.

Як з’явився музей

Чез Галіп розповідає, що почав колекціонувати волосся у 1987 році. Саме тоді його дівчина вимушено поїхала до іншого міста. На пам’ять залишила тільки пасмо волосся.

Власник музею волосся

Гончар почав розповідати про свою любовну трагедію усім жінкам, які заходили до магазину кераміки. Ті співчували й на знак солідарності залишали і своє волосся.

Дуже швидко Галіп назбирав чималеньку колекцію. І вирішив розмістити її у підвалі під власним магазином.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook