МОЗ опублікував список країн, після повернення з яких не потрібна самоізоляція

18.06.2020, 20:22
75853

З 15 червня запроваджено адаптивний підхід до самоізоляції/обсервації українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону. Країни діляться на 2 зони, відповідно до кількості активних випадків COVID-19 на 100 тис населення.

Читайте також: ВООЗ назвала групи людей, які повинні отримати перші дози вакцини від COVID-19

“З “червоної зони” (де показник більший, ніж 40 активних випадків на 100 тис населення), люди будуть відправлятись на обсервацію/самоізоляцію на 14 днів після перетину кордону. З “зеленої зони” (де показник менший, ніж 40) – матимуть змогу не проходити самоізоляцію”, – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Для прийняття рішення про самоізоляцію/обсервацію осіб буде розглядатися країна звідки прибуває людина та країна, громадянином якої вона є.

В той же час, якщо людина є громадянином країни “червоної зони”, але має підтверджувальні документи, що протягом останніх 14 днів вона перебувала в країні “зеленої зони”, буде розглядатися тільки країна відправлення.

Обов’язковою умовою для іноземців буде наявність полісу медичного страхування на випадок захворювання COVID-19.

До країн зеленої зони потрапили: Польща, Єгипет, Туреччина, Румунія, Чехія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Ірландія, Естонія, Греція, Албанія, Кіпр, Латвія, Фінляндія, Литва, Угорщина, Данія, Німеччина, Сербія, Монако, Люксембург, Норвегія, Австрія, Швейцарія, Грузія, Словаччина, Словенія, Ісландія, Хорватія, Чорногорія, Ізраїль, Індія, Індонезія, Малайзія, Таїланд та багато інших.

Країни червоної зони: Італія, Мальта, Франція, Молдова, Португалія, Іспанія, Росія, Нідерланди, Білорусь, Бельгія, США, Великобританія, Швеція та інші.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com